Munteenheid Bonaire

Sinds 1 januari 2011 is de US dollar de nationale betaaleenheid op Bonaire. De meeste credit cards en traveler checks worden ook overal in Bonaire geaccepteerd.

Munteenheid Bonaire

Banken

Er zijn een aantal banken op Bonaire gevestigd waar je voor je geldzaken terecht kunt. De Royal Bank of Trinidad & Tobago (RBTT), de Maduro & Curiel’s Bank, de Antilles Banking Corporation Bonaire en de Banco di Caribe hebben een filiaal in Kralendijk en ook in andere steden op Bonaire. Openingstijden zijn kantooruren; maandag tot en met vrijdag van 8.00/8.30 uur tot 15.30/16.00 uur. In het weekend kun je op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur ook terecht bij de MCB op het vliegveld.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Pinnen

Banken Bonaire

Hoewel het aan te bevelen is om meteen bij aankomst op het vliegveld geld te pinnen, zijn er op Bonaire ruim voldoende geldautomaten. Je kunt geld uit de muur trekken met de Europas of pinpas voorzien van Cirrus- of Masterlogo. Heb je een bankpas met het Maestro vignet, dan kun je deze bij heel veel bedrijven gebruiken als betaalmiddel. Ook creditcards worden bijna overal geaccepteerd en met je Visacard of Mastercard kun je ook geld opnemen bij de bank.

Fooien

Wat ook erg handig is om te weten, als het om geldzaken gaat, is wat de gebruikelijke fooien zijn. Je wil de mensen natuurlijk niet te kort doen of gierig overkomen, maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. In hotels en restaurants e.d. is een fooi van tussen de 10 en 15%, gebruikelijk, mede afhankelijk van wat jij van de service vindt. Bij sommige restaurants wordt de fooi al automatisch in rekening gebracht. Iets wat we hier in Nederland niet zo gewend zijn, is dat voor een taxirit vaak ook een fooi gegeven wordt. In dat geval is 10 procent van de opgegeven prijs een mooi bedrag.