Tijdsverschil Bonaire

Bonaire; geografische ligging

Bonaire ligt op ongeveer 80 km van de kust van Venezuela, net iets boven de evenaar,Kaart Bonaire in de Caraïbische Zee. Het duikersparadijs ligt dus in de Atlantische zone. Als wij in Nederland zomertijd hebben, is het op Bonaire 6 uur vroeger. In de winter is het tijdsverschil 5 uur. Bonaire kent geen zomertijd. (Het is daar toch altijd zomer…)

Nederlandse Antillen

Bonaire maakt deel uit van de Nederlandse Antillen. Maar hoe zit het nu precies? Tot 10 oktober 2010 vormden de Nederlandse Antillen een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het bestond uit zes eilanden in de Caraïbische Zee; Curacao, Sint Maarten, Aruba, Saba, Stint Eustatius en Bonaire. Maar vanaf 1986 ging Aruba echter verder als onafhankelijk land binnen het Koninkrijk en vanaf 2010 ook Curaçao en Sint Maarten. Saba, Sint Eustatius en Bonaire, ook wel bekend als de BES eilanden, werden als ‘speciale gemeenten’ opgenomen in het moederland als ’Caribisch Nederland’.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Tijdsverschil en Bellen

Met dat tijdsverschil moet je natuurlijk wel rekening houden als je naar Nederland wilt bellen, of andersom. Zit jij om negen uur ’s-avonds lekker met een drankje op je terras te genieten van de tropische zwoele avondlucht en wil je dat delen met je familie in Nederland (of ze lekker jaloers maken natuurlijk…) dan nemen ze waarschijnlijk niet al te vrolijk de telefoon op. In Nederland is het dan namelijk 2 of 3 uur ‘s-nachts!

Telefoneren

Mobiele telefoon Bonaire

Wil je vanuit Nederland naar Bonaire bellen? Dan draai je eerst 00599 en het netnummer voor Bonaire is 7. Wil je vanuit Bonaire naar Nederland bellen? Dan draai je 0031 en vervolgens het netnummer zonder 0.

Mobiele telefoons

Op Bonaire is een netwerk voor mobiel bellen. Over hoe het precies zit met kosten en mogelijkheden, kun je het beste contact opnemen met je eigen provider.