Duiken op Bonaire

Niet voor niks ‘Divers Paradise’ genoemd

Veel mensen die in Bonaire op vakantie gaan, komen in de eerste plaats om de adembenemend mooie onderwaterwereld van het Bonaire National Marine Park te zien. In en om de koraalriffen leven de mooiste waterwezens die je ooit gezien hebt. De koraalriffen van Bonaire vormen de leefomgeving van een enorme diversiteit aan prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners.

Ongerepte NatuurBonaire Duiken

Doordat Bonaire bijzonder goed voor haar natuur zorgt en doordat het eiland net buiten de orkaanzone valt, is het koraal in zeer goede staat. Terwijl op de meeste eilanden in het Caribisch gebied de mens en de verwoestende stormen onherstelbare schade hebben aangericht aan het koraal, is dat op Bonaire nog heel gezond. Daarnaast is er ook geen sprake van bleaching; het verbleken en afsterven van het koraal door de opwarming van het zeewater. Om Bonaire heb je dus de onderwaterwereld in de ongerepte staat en bovendien kun je alles heel goed zien; het zicht is soms wel 90 meter!

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Drive & Dive

Eén van de grote voordelen vaSchildpadden Bonairen duiken op Bonaire (in vergelijking met andere eilanden) is dat je overal kantduiken kunt maken. Je kunt zo vanaf het strand het water in lopen met je uitrusting, want de koralen en duikspots zijn vrijwel direct aan de kust. Dat is wat van Bonaire zo’n mooie bestemming maakt voor duikers. Bovendien hoef je niet naar huis als je luchtfles leeg is. Op Bonaire kun je namelijk gebruik maken van de zogenaamde ‘drive thru fill stations’, ideaal! Je rijdt naar het drive thru station, ruilt je lege luchtfles in voor een volle en rijdt naar de volgende duikspot waar je vanaf het strand weer het water in kan voor je duiktocht. Drive & dive dus!

Tip:

Haal de gratis duikgids van het eiland. Daar vind je alle locaties. Als je op Bonaire wilt gaan duiken heb je een STINAPA toegangspenning nodig, ze zijn te koop bij de duikcentra en –scholen. De penning moet je zichtbaar dragen als je gaat duiken. Er hoort een ticket bij waarop je penningnummer, naam en paspoortnummer vermeld staan.