Vliegveld Bonaire

Het pastelkleurige vliegveld van Bonaire is, net als de rest van het eiland, kleinschalig. Maar het Flamingo International Airport verwerkt jaarlijks wél bijna 600.000 passagiers! Er landen toestellen afkomstig uit Noord- en Zuid Amerika, lijndiensten uit Europa en uiteraard vluchten uit de nabijgelegen eilanden zoals bijvoorbeeld Curacao. De luchthaven ligt op slechts 4 km van de knusse hoofdstad Kralendijk; een ritje van nog geen 10 minuten.

Op de luchthaven

Aangezien Flamingo International Airport klein van opzet is, kun je er niet uitgebreid gaan winkelen zoals we op Schiphol gewend zijn. Er zijn slechts een stuk of 5 à 6 winkels met souvenirs, Hollandse kaas, parfum, tabak en alcohol. In de centrale hal bevindt zich 1 winkel en de rest is in de vertrekhal.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Eten & drinken

Op het vliegveld, nog vóór de veiligheidscontrole, kun je genieten van een heerlijke Caribische maaltijd bij Le Mirage. Voor vertrekkende reizigers die al door de veiligheidscontrole heen zijn, is er een kleine snackbar waar je nog van een hapje en drankje kunt genieten.

Internet

In de centrale hal van de luchthaven, voor de vertrekhal, kun je gebruik maken van internettoegang

Vervoer van en naar de luchthaven

Een huurauto is het beste vervoersmiddel op het eiland. Op Bonaire is er namelijk geen openbaar vervoer. Kies voor een terreinwagen of pickup; de wegen zijn in het binnenland meestal niet geasfalteerd. Je kunt een auto huren op het vliegveld (deze kun je in Nederland al reserveren) zodat je vanaf de terminal zó naar je hotel of appartement kunt rijden. Wil of kun je niet zelf rijden, dan is het ook mogelijk om een taxi te nemen; er staan altijd voldoende taxi’s klaar. Een taxi naar de grote resortgebieden kost je tussen $10 en $45, een fooi van rond de 10% is gebruikelijk en na middernacht geldt een toeslag van 50%.