Hoofdstad Bonaire

De Hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, is net als het eiland zelf erg kleinschalig. In Kralendijk zijn er geen gebouwen hoger dan drie verdiepingen en de architectuur is een mix van koloniaal en Caribisch. Mooie oude panden wisselen zich af met pastelkleurige huizen en vormen samen meer een dorp dan een stad.

HoofdstraatBonaire Kralendijk

Winkelen in Kralendijk doe je aan de Kaya Grandi, het is de hoofdstraat en tevens winkelstraat van de stad. Je vindt er winkels, restaurants, terrasjes waar je lekker een ijsje kunt eten, kapsalons, banken en winkelcentra, maar ook het postkantoor en het toeristenbureau.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Promenade

Verder is het erg leuk om over de Kaya J.N.E. Craane te lopen, het is een fraaie promenade langs het water en je kunt er lekker uit eten of een cafeetje in duiken. Dit is dé plek om van de prachtige tropische zonsondergang te genieten onder het genot van een drankje en een hapje. Vanaf de promenade heb je uitzicht op de haven en kun je Klein Bonaire zien liggen. In de haven liggen de duren jachten en cruiseschepen, die ook indrukwekkend zijn om te zien. Als er een cruiseschip aanmeert, dan stroomt de boulevard vol met toeristen die de stad willen verkennen en een leuke souvenir voor thuis willen kopen.

Museum

Ook qua cultuur is Bonaire kleinschalig, maar Kralendijk beschikt over een heus museum. Kralendijk BonaireHet is klein en kneuterig en gevestigd in een oude plantagewoning. Verder kun je het fort bezichtigen, ook dat stelt niet zo heel veel voor maar er is wel een echt kanon! Op het Wilhelminaplein, ofwel Plaza Wilhelmina, staan twee monumenten; een obelisk als aandenken aan het koloniale verleden en een kunstwerk voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel Kralendijk een mooie stad is met historische panden en het best leuk is om er overdag doorheen te wandelen, komt de stad ’s-avonds pas echt tot leven. Dan komt iedereen samen, toeristen en Bonairianen, in de vele bars en cafeetjes.