Snorkelen Bonaire

Ook voor snorkelaars is Bonaire een perfecte vakantiebestemming!

De passaatwind staat op de noordoostzijde van het eiland en daarom ligt de zuidwestkant in de luwte en biesnorkelen schildpad bonairedt de ideale omstandigheden voor de snorkelaar; het water is er rustig en kraakhelder. Het unieke van Bonaire is dat het die eigenschappen combineert met het feit dat de riffen vlak langs de kust liggen. Je kunt dus gewoon vanaf het strand met je snorkeluitrusting het water in wandelen en direct genieten van een adembenemend mooie schoonheid van koralen, vissen en andere wezens.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

De koraalriffen rond Bonaire zijn allemaal nog in ongerepte staat. Dat komt doordat het eiland net buiten het orkaangebied valt en ook doordat het water rond Bonaire natuurgebied is. Wil je er gaan snorkelen dan moet je een STINAPA toegangspenning kopen. Deze penningen kun je kopen bij duikcentra en –scholen en je moet hem zichtbaar dragen tijdens het . Je krijgt ook een ticket met het penningnummer, je naam en je paspoortnummer erop. Met de penning heb je ook toegang tot Snorkelen met vissenhet Washington Slagbaai Nationaal Park. Je kunt er uiteraard snorkelen maar ook het park zelf is prachtig om te verkennen.

Waar je wel rekening mee moet houden als je het water in gaat, is dat op de meeste plaatsen de bodem bestaat uit aangespoelde stukken koraal. Dat is scherp aan je voeten. Waterschoentjes zijn dan ook geen overbodige luxe. Het handigste is als je zwemvliezen meeneemt die je over de waterschoentjes aan kan trekken. Zo kan je zonder je te bezeren het water in lopen en als je wat dieper bent je zwemvliezen aantrekken.

Tip: Op Bonaire is een gratis gids verkrijgbaar; de Bonaire Dive Guide. In de gids kun je alle duik- en snorkellocaties vinden. De locaties hebben allemaal een eigen naam die op het eiland met een gele steen staat aangegeven.