Weer Bonaire

Het hele jaar kunnen genieten van het zonnetje

Op Bonaire is het eigenlijk altijd lekker weer en dat is voor ons West Europeanen eenWeer bonaire belangrijke reden om er op vakantie te gaan. Nederlanders krijgen het jaar door al genoeg regen op hun hoofd, dus willen ze tijdens hun vakantie het liefst volop zon. In het Caribisch gebied ben je daar in ieder geval van verzekerd!

Tropisch paradijs

Bonaire ligt een aantal graden boven de evenaar, maar het eiland ligt, omdat het zo dicht bij het vasteland van Zuid Amerika ligt, wel net buiten het orkaangebied. Er staat altijd een lekker briesje; de passaatwind die vanaf noordoostelijke richting komt. De noordoostkust is daarom ook wat ruiger dan de zuidwestkust. Het weerbeeld op Bonaire is het hele jaar door min of meer hetzelfde. De temperatuur schommelt rond de 28 graden.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Het regenseizoen, voor zover je daarvan kunt spreken, duurt 4 à 5 maanden; van oktober tot februari. De buien die er dan vallen zijn kort en vallen meestal ’s-nachts. Overdag kun je dus, ook tijdens het regenseizoen, gewoon van een lekker zonnetje genieten. Kortom, een waar tropisch paradijs!

Tijdens het regenseizoen kan het af en toe gebeuren dat er door een storm ergens anders in het Caribische gebied, bewolking boven Bonaire blijft hangen. Maar dat gebeurt maar een enkele keer en duurt eigenlijk nooit langer dan een dag of twee.

Ruige noordkust, rustige zuidkust

Kustlijn Bonaire

We zeiden het al; de constante passaatwind op Bonaire komt aan vanuit het noordoosten. Daardoor heeft de kust van het eiland 2 gezichten: de zuidwestkust is rustig en lieflijk en de noordoostkust winderig en ruig. Aan die kant beuken de golven, soms metershoog, op het strand en het is er dan ook niet veilig om te gaan zwemmen. Gelukkig is er genoeg mogelijkheid aan de zuidwestkust. Een uitzondering vormt Lac Bay, een baai met zeegrasvelden en mangrovebos die niet dieper is dan twee meter en door de wind een waar surfersparadijs.