Bezienswaardigheden

Bonaire is na Curacao het grootste eiland van de ABC- eilanden.  Toch is dit eiland het minst bekend onder toeristen wat erg jammer is want met zijn rijke geschiedenis en brede keus aan activiteiten is Bonaire een geweldige vakantiebestemming.

Zo kun je een bezoek brengen aan de hoofdstad van Bonaire: Kralendijk. Of Playa zoals de bewoners van Bonaire het zelf noemen. Als je een keer een dagje wil ontspannen en heerlijk van de cultuur en van het weer wil genieten kun je een bezoek brengen aan het Wilhelimina plein. Als je wil winkelen ben je aan de Kaya Grandi aan het goede adres en voor heerlijke restaurantjes kun je terecht bij de promenade J.N.E. Craane. Deze laatste is ook een ideale plek om een mooie wandeling langs het water te maken en te genieten van het uitzicht van de prachtige zee.

Wat ook zeker een bezoek waard is, is het dorp Rincon. Dit is het oudste dorp op Bonaire en is het enige dorp wat niet tegen Kralendijk aangebouwd is. Als je een bezoek aan Rincon wil maken is het aan te raden dit op een zaterdag te doen. Elke zaterdag van de maand is het namelijk marktdag en kun je langs de kraampjes wandelen en kennis maken met alle plaatselijke lekkernijen. Verder ligt Rincon tussen prachtige heuvels welke je een geweldig uitzicht geven over het eiland. Rincon is dus ook zeker een bezoekje waard.