Wonen Bonaire

Wonen op Bonaire is fantastisch. Het Caribische eiland is klein en gezellig, heeft een prachtige natuur en het is er altijd lekker weer!

Een huis zoeken

Ben je van plan om naar Bonaire te emigreren, dan heb je uiteraard een woning nodig. Als je een huis wilt kopen of bouwen, kun je contact opnemen met de DROB, het Bonairiaanse Domeinbeheer. Verder is het ook slim om langs het Bestuurscollege te gaan omdat deze je in contact kunnen brengen met de nodige organisaties en instellingen. Hun telefoonnummer: +599 717 5330.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Verder zijn er een aantal makelaarskantoren die je kunnen helpen bij het vinden van een huis. Kijk bijvoorbeeld eens op www.harbourtownbonaire.com , www.mijnhuisopbonaire.nl en www.sunbeltbonaire.com .

Scholen

Als je kinderen hebt die een leerplichtige leeftijd hebben, zal je ook een school moeten zoeken. Er zijn een aantal publieke basisscholen, kijk voor een lijst met scholen op www.bonairegov.an. Wil je een volledig Nederlandstalige school dan is er een privéschool die aangesloten is bij het NOB (Nederlands Onderwijs Buitenland) www.stichtingnob.nl. Er zijn twee middelbare scholen; één privé en één openbaar.

Verklaring van Rechtswege

Wil je langer dan 6 maanden op Bonaire blijven, of er werken en wonen, dan moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen. Je kunt een aanvraagformulier downloaden op www.rijksdienstcn.com . Er zijn uiteraard wel wat documenten die bij het aanvraagformulier gevoegd moeten worden en je zal wat bijlagen in moeten vullen, dit staat allemaal op het aanvraagformulier vermeld.

Zorgverzekering

Zodra je staat ingeschreven op Bonaire, krijg je een identiteitskaart; de sedula. Met de sedula ben je automatisch verzekerd voor ziektekosten. De zorgverzekering wordt betaald met belastinggeld, de werkgeverspremie en Rijksgeld uit Nederland en je hoeft zelf dus niets te betalen.

Van de verzekering uitgezonderd zijn stagiairs, au-pairs en niet Caribische studenten, en soms ook groepen tijdelijke werkenmers. Kijk voor meer informatie op de website van van de Rijksdienst Caribisch Nederlandhttp: www.rijksdienstcn.com .