Werken Bonaire

Veel mensen die op vakantie zijn geweest op Bonaire worden op slag verliefd. Bij terugkomst besluiten ze dan vroeger of later om hun droom te realiseren en te verkassen naar het Caribische eiland. Bonaire met de rust, de ontspannen sfeer, het heerlijke klimaat en niet te vergeten de prachtige natuur is een fantastische plek om te wonen en werken!

Vacatures

Bonaire is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Curacao en Aruba, waardoor er simpelweg minder banen zijn, maar toch heeft het een levendige economie. De verwachtingen voor de economie zijn echter gunstig en de kans is groot dat het aantal vacatures zal toenemen. Het meeste werk is te vinden in het toerisme, daarnaast zijn er ook veel vacatures in de zoutindustrie en de olieoverslaghaven. Verder zijn er ook wel banen op midden en hoog kaderniveau. De meeste werkgevers op Bonaire zoeken meertalig personeel, dus als je naast Nederlands en Engels ook Papiaments en/of Spaans kent, maakt dat je zoektocht naar een baan een stuk makkelijker!

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Om op Bonaire te kunnen werken, heb je wel een werkvergunning nodig. Deze moet je werkgever aanvragen bij het bevolkingskantoor. Wil je graag werken op Bonaire, dan kun je het beste contact opnemen met DEZA (dienst economische zaken) voor de benodigde documentatie. Houd er rekening mee dat de procedure behoorlijk lang kan duren, tot wel enkele maanden. In Kralendijk vind je een aantal uitzendbureaus en arbeidsbemiddelaars waar je terecht kunt voor advies en begeleiding tijdens je zoektocht naar een baan.

Verpleegkundige en opzoek naar een baan op Bonaire? Zie voor actuele vacatures HighCare

Rijksdienst Caribisch Nederland

Wil je meer informatie, dan kun je je het beste wenden tot De Rijksdienst Caribisch Nederland. Op hun website vind je alle informatie die je nodig hebt, duidelijk en overzichtelijk.
• Rijksdienst Caribisch Nederland Bonaire
Kaya International z/n, Postbus 357, Kralendijk, Bonaire
• Telefoonnummer: +599 715 83 33
• Faxnummer: +599 717 83 30
• E-mail: info@RijksdienstCN.com
• Website: www.RijksdienstCN.com