Emigreren naar Bonaire

Waarschijnlijk droom je er al jaren van; je eigen plekje in het tropische paradijs Bonaire. Niet zo vreemd natuurlijk, want Bonaire is een prachtig eiland met een heerlijk klimaat en je kunt er lekker ontspannen leven.

Veel regelen

Als je plannen hebt om naar Bonaire te emigreren, moet je een hoop regelen. De papieren moeten in orden zijn, je moet huisvesting regelen, een baan, eventueel een school voor de kinderen en de eigenlijke verhuizing. Kortom, best een lange weg die je nog te gaan hebt!

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Verblijfsvergunning

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning moet je aan kunnen tonen dat je in je in staat bent om in je dagelijks onderhoud te voorzien. Dat kan zijn in de vorm van een arbeidscontract, een studieovereenkomst, de directievergunning van een eigen onderneming of een bewijs van geldelijke middelen. Ook een pensioen van minimaal € 1500,- per maand is voldoende, in dat geval moet daarvan een bewijs overhandigd worden.

Wat heb je nodig

• Kopie geldig paspoort van elk lid van het gezin
• Kopie geboorte-uittreksel (niet ouder dan 6 maanden) van elk lid van het gezin.
• Bewijs van burgerlijke staat en (indien van toepassing)kopie huwelijksakte (niet ouder dan 6 maanden)
• Bewijs van goed gedrag (niet ouder dan 3 maanden) van gezinsleden ouder dan 18 jaar.
• Voor leerplichtige kinderen; een verklaring van de school van het huidige schooljaar

Als je aanvraag is goedgekeurd ontvang je een oproep om de verblijfsvergunning(en) af te halen. Neem de brief mee en meld je bij loket 5 of 6 op de afdeling Burgerzaken. Je wordt dan ingeschreven in de basisadministratie en de sedula, de identiteitskaart, wordt dan gemaakt. Je hoeft geen pasfoto’s mee te nemen want die worden daar ter plekke gemaakt.

Mocht je aanvraag onverhoopt worden afgewezen, dan kun je nog een bezwaarschrift indienen. Kijk voor meer informatie op www.rijksdienstcn.com.