Duikvakantie Bonaire

Bonaire heeft een prachtige natuur, zowel boven als onder water. Het eiland is Duikvakantie Bonairedaar dan ook erg trots op en ook op het feit dat het “divers paradise” genoemd wordt; het staat zelfs op de nummerborden van de auto’s! Een duikvakantie Bonaire betekent een vakantie vol gezelligheid, rust en natuur en de kleinschaligheid van het eiland, de vriendelijke bevolking en de gezellige sfeer zorgen dat je je er zó thuis zal voelen!

Het eiland wordt omringd door kristalhelder, blauw water dat altijd een temperatuur van rond de 28 graden heeft. Er zijn ontzettend veel riffen en duikplekken waar allemaal heel goed voor gezorgd wordt; het eiland heeft een streng beleid als het om de natuur gaat, ook, en vooral, voor wat betreft de koralen in de riffen. Dat maakt het duiken rond Bonaire nog indrukwekkender omdat de riffen rondom het eiland echt nog ongerept zijn. Je ziet er een grote variëteit aan kleurrijke koralen en een verschillende soorten tropische vissen.

Bekijk nu de beste Bonaire vakantie aanbiedingen

Kantduiken

Duiken Bonaire

Een andere reden waarom duikers graag naar Bonaire komen is dat je bijna overal kunt kantduiken. Dat houdt in dat je zo vanaf het strand met je duikuitrusting het water in kunt lopen en bijna direct bij de riffen bent. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Curacao, waar je meestal eerst een boottrip moet maken om bij de duikspot te komen. Daarnaast is er bij de meeste duikplekken niet of nauwelijks stroming, waardoor het water super helder is. Het zicht is er tot wel 90 meter! Bij Bonaire zijn wel meer dan 86 prachtige duikplekken; ruim 50 daarvan zijn te bereiken vanaf de kant.

Resorts en hotels

Om tijdens je vakantie volop van het duiken te kunnen genieten zijn de hotels en resorts daar helemaal op gebouwd. Vele resorts hebben een eigen strand zodat je zo het water in kan. Verder heb je natuurlijk alle voorzieningen en luxe die je tijdens je vakantie nodig hebt en dat alles voorzien van voldoende tropische ingrediënten, niet alleen in heerlijke eten, maar ook in de omgeving; het uitzicht, wuivende palmbomen en een prachtige zonsondergang!